Vi styrker laget!

FOR FRILUFTSLIVET: Per Hovland ser fram til å legge til rette for friluftsliv som daglig leder for DNT Gjøvik og omegn.

Per Hovland trer inn i rollen som daglig leder i DNT Gjøvik og omegn, og med det får foreningen tre ansatte i deltidsstillinger.

DNT Gjøvik og omegn trengte flere folk i administrasjonen, fordi arbeidsmengden har økt voldsomt i takt med økt aktivitetsnivå i foreningen. Elin Enger har vært daglig leder i seks år, og fikk tilbud om å øke sin stilling. Men hun har fått et spennende oppdrag som redaktør for et nytt magasin samtidig som hun driver gård, og ønsket seg derfor ikke større stillingsbrøk. Derfor har hun i samarbeid med styret laget en kreativ løsning for å gi foreningen flere å spille på.

Ved at Enger frivillig reduserte sin stillingsstørrelse, fikk foreningen økonomisk handlingsrom til å kunne ansette en til. I tillegg har styret vedtatt å utvide den totale administrasjonspotten noe.

- Det gjør foreningen mer robuste at vi er flere i administrasjonen, mener Enger, som gleder seg til ny tilværelse med flere på laget.

- Det kjennes som at jeg har fått plukke min nye kollega på øverste hylle, forteller Enger, som nå går over i rollen som kommunikasjonsrådgiver for foreningen.

Journalist med friluftsdilla

Foreningens nye daglige leder, Per Hovland, er mangeårig journalist i Oppland Arbeiderblad. Han kjenner også foreningen godt, etter å ha sittet i styret og vært friluftsvert på DNT Osbakken.

Hovland brenner særlig for det enkle friluftslivet, og merker selv at han kommer mer i vater etter en tur på åsen.

- Å være i skogen gjør meg godt. Jeg merker det på ungene også, at leken kommer i gang og sansene aktiveres når de får fri tid ute, forteller Hovland.

Han brenner særlig for å legge til rette for barn og ungdom, og gleder seg til å ta fatt på å holde i de mange trådene som omlag 100 frivillige, 224 årlige aktiviteter, millionbudsjetter, seks hytter og milevis med sti krever. Han har allerede jobbet ut sin oppsigelsestid i avisen, og er nå i funksjon som daglig leder. Han ser fram til å delta på høstmøte med de andre foreningene for å koble seg på den  landsdekkende DNT-systemet, og til å bli enda bedre kjent med lokalforeningen.

- Så setter jeg stor pris på at Elin er med videre, med alt hun har av pågangsmot og detaljkunnskap om foreningen, sier Hovland.

Vert på friluftssenteret

Administrasjonen nyter også godt av Ine Gulbæks kapasitet, som travel arbeidsmaur som friluftsvert på DNT Osbakken, vårt lokale senter for friluftsliv. Der trekker Gulbæk i trådene både for etablering av klatrepark og utallige aktiviteter på og langs Skumsjøen. Hennes stilling finansieres av prosjektmidler som foreningen har fått i støtte fra velvillige donorer som Innlandet fylkeskommune og ulike ideelle stiftelser.

- Sterkt lag

Til sammen har DNT Gjøvik og Omegn nå tre ansatte som arbeider for å legge til rette for frivilligheten og friluftslivet i våre fem kommuner. Styreleder Lise Lundby ser nå ekstra lyst på fremtiden for foreningen.

- Bedre kan det ikke bli, mener Lundby.

- Jeg er stolt av å ha Per, Elin og Ine med på DNT-laget og vet at de er et knallteam sammen. Jeg gleder meg stort over forsterkningen på foreningens vegne, sier Lundby.

Skrevet av Lise Lundby 7. oktober 2021