Åpent turmøte om et isbjørnliv, torsdag 19. november

Isbjørner, farefulle ferder med hund og slede, dristige sjøreiser til Svalbard og drepende kulde og storm... Det er et eventyrlig polarliv vi får høre om når får besøk av eventyreren Kjell Reidar Hovelsrud, torsdag 19. november kl 19:00.

Hovelsrud vil dele erfaringer fra over 40 år med overvintringer og ekspedisjonsliv på Svalbard. Han vil fortelle om sin opplevelse med 14 måneder i isolasjon, så vel som sin reise fra Oslo med egen båt for å bygge opp sin egen fangststasjon. Han vil også gi oss tips for å overleve uvær og kulde. Vi får høre om dramatiske situasjoner med isbjørner, farefulle ferder med hund og slede, dristige sjøreiser til Svalbard og drepende kulde og storm. Men også om utfordringen ved å leve av et karrig, men rikt land der oppe i nord – i samspill med naturen. Og om mennesker: Utfordringen ved å fungere sammen under en overvintring i kulde og totalt mørke, og gleden over vennskap og hjelpsomhet. Vi får også høre om sledehundene, om dyrelivet og naturen for øvrig.

Erling Kagge, Børge Ausland og en rekke andre har fått råd med på sine polare ferder fra veteran Hovelsrud.  Vil du lese mer om foredragsholderen, finner du hans hjemmeside her.

Møtet holdes på Arbeidersamfunnet på Gjøvik, i Øvre Torggate 24 i andre etasje. Møtet er åpent for alle, det er gratis inngang og kaffeservering. Det vil bli muligheter for å kjøpe forfatterens bøker, så ta gjerne med kontanter hvis du skulle være interessert i det. Vi informerer også kort om DNT Gjøvik og Omegns arbeid lokalt, og gir noen glimt fra vårt rikholdige turprogram for neste år. For praktiske spørsmål, ta kontakt med Elin Enger på telefon 95 97 28 50, eller send en epost her.

Skrevet av Elin Enger 29. oktober 2015