Stiene venter på deg nå - prøvd denne?

Foto: Per Hovland

Vit at Pilegrimsleden mellom Kapp og Gjøvik er en perle.

Det er igjen sesong for å ferdes til fots. Rundt oss har vi merkede stier på alle kanter. På ut.no finner du stier i ditt nærområde. Vårt eksempel er fra en vandring langs Mjøsa ved midtsommerstid i fjor. Pilegrimsleden fra Kapp til Gjøvik.

Finnes det et vakrere kulturlandskap å vandre i? Her går går du gjennom svale løvskoger, langs blomsterdekorerte stier og gutuer, forbi storgarder og mjøshytter, langs åkerkanter.

For her er Mjøsa din følgesvenn hele veien. På en god sommerdag blir du vitne til badegleder og båtliv. Er været varmt, vil lysten på en dukket kanskje melde seg for deg også. Så kle deg deretter. Det mangler i alle fall ikke på muligheter.

Mer om turen leser du her

Tips:

■ Går du litt vekk fra stien finner du en uforstyrret rasteplass nede ved vannkanten.

■ Om du ikke vil gå tur/retur, er det bare å være kreativ. Kanskje sykle en vei? Busser går også mellom Kapp og Gjøvik. Eller kanskje en tur med Skibladner når den går i rute?

God tur!

Skrevet av Per Hovland 4. mai 2021