Langtur på Vardalsåsen 24. mai

TURRAPPORT: Årets langtur på Vardalsåsen var alt annet enn kortreist for to av deltakerne. Med en meksikaner og en sveiser stilte vi med en internasjonal gjeng denne gangen.

Foto: Birgit Lund

Vi ble 10 som la i veg fra skytebanen i 10 tida, over Finstad og opp til Eikvelta og bort til Mæhlumsetra. Her ble det en god rast.

Da vi dro videre var det 3 som tok Jotunheimstien til Kolbergsetra og tilbake  til skytebanen. Vi andre tok turen i blaute myrer inn til Johans plass hvor det ble en lengre rast. Herfra fortsatte vi via minnesmerket og Slettumsetra til Kolbergsetra hvor det ble ei god drikkepause. Opprinnelig skulle vi nå ha fortsatt til Øgardsetra og Skumlistuen og tilbake til skytebanen. Da det var utrolig bløtt i myrene bestemte vi oss for å ta turen tilbake via Sveum.

Tilbake på skytebanen hadde vi vært ute i drøyt 6 og en halv time. Denne dagen hadde vi også med oss to damer som hadde resit lengre enn de fleste for å komme seg til Vardalsåsen. Den ene bodde på Jevnaker, den andre på Brandbu,  men opprinnelig kom de fra henholdsvis Sveits og Mexico.

Takk for en fin tur i blaute myrer men ellers bra vær.


Birgit og Gaute, turledere