Tur på Vind 8. oktober

Foto: Aage Kyseth

TURRAPPORT: 17 personer "steig på" i skogen ved Vind, etter å ha hørt Inger Hjelpesteins dikt:


Stig på.

Skauen står hær og tæk imot deg

mæ æll si stillhet.


Hæn ber deg om å gå stille

å la ælle sænsa tala åt sjela di.


Mer hæll dæ ber itte skauen deg om.

Så, stig bære på.

Vandringen vår innover ni-kilometer’n ble ikke stille, men alle sanset den varme sola og de fine høstfargene. Vi startet i terreng-sykkelløypa, gikk forbi Skiforeningens gapahuk ved Åsstuen og videre til minkfarmen på Øykåsen, der Mari Indergård møtte oss. Hun fortalt om pelsdrifta, tok oss med inn i et minkhus så vi fikk se hvordan minken hadde det, og svarte velvillig på spørsmål. Interessant å se og høre – stor takk til Mari!

Vi fortsatte videre på ni-kilometer’n, men gjorde en ekstra sving ned mot R4. Der fulgte vi veiskuldra litt sørover, og tok så inn igjen i skogen.  Snart meldt kaffetørsten seg, og på en solrik åpen plass fant alle seg vel til rette i tyttebærlyngen.

Avslutning etter vanlig mønster, koselig småprat og rolig gange tilbake til bilene. Da hadde vi vært ute i nærmere fire timer. Takk for en fin dag, og koselig turfølge!

Vil til slutt nevne at det var moro å se hvor mange andre som var ute, og da særlig alle barnefamiliene. De koste seg ved grillplassen og i lekeapparatene på vindstille Vind.

Det lover godt for neste generasjon DNT-ere!Birgit og Aage


Foto: Birgit Lund
Foto: Aage Kyseth
Foto: Birgit Lund
Foto: Birgit Lund
Foto: Birgit Lund
Foto: Birgit Lund
Foto: Birgit Lund
Foto: Birgit Lund
Foto: Birgit Lund
Foto: Aage Kyseth

Skrevet av Geir Vang 9. oktober 2017