lei kajakk

Ved Friluftshuset i Fredevika tilbyr vi utleie av to kajakker. Av sikkerhetsmessige grunner er tilbudet åpent for de som allerede har grunnkurs i havpadling (steg to i våttkortstigen), og er over 18 år. 

De to kajakkene er lagret på stativ på nordsiden av Friluftshuset i Fredevika. Når du gjennomfører bestilling av kajakkleie bekrefter du at du har lest og godkjenner vilkårene, at du er over 18 år og at du har gjennomført grunnkurs hav som er steg to på padleforbundets kursstige.  

Pris:

Studenter og DNT-medlemmer betaler 250 kroner dagen for leien på ukedager. Lørdag koster leien 450, du har da kajakken søndag også.

Om du ikke er student eller DNT-medlem koster leien 400 kroner på ukedager og 600 for lørdag med søndag inkludert. 


Krav:  

Du må ha gjennomført grunnkurs hav. Dette er 2. trinn i våttkort-stigen til Norges padleforbund. 

Du må være fylt 18 år. 


Våre sterke anbefalinger:  

Ikke padle alene.

Padle så nært land at du til enhver tid kan svømme inn til land i alle situasjoner og værforhold. 

Vi anbefaler tørrdrakt eller våtdrakt uansett temperatur.   

Sjekk værmelding, vindretning og vanntemperatur. Mjøsa kan skifte karakter på kort varsel, vind og bølger kan gjøre padlingen utfordrende.   


Utstyr: 

Du kan bruke eget utstyr (åre, spruttrekk, vest) hvis du har det.

Ønsker du å låne åre, vest og spruttrekk, kan du gjøre det i åpningstiden til Turistkontoret på Gjøvik, og det er inkludert i leieprisen. Turistkontoret holder til på den gamle togstasjonen ved Jernbanetorvet i Gjøvik sentrum. Utstyret leveres fortrinnsvis tilbake samme dag eller seinest innen klokken 10 påfølgende virkedag, for da begynner leietid for neste person. Leier du for lørdag disponerer du kajakken søndagen også.  Vær oppmerksom på at utstyr på lørdager kun kan hentes ut i skolens sommerferie. Etter sommerferien har Turistkontoret ikke åpent på lørdager. 

Vi har 2 kajakker ved Friluftshuset i Fredevika. Kun én størrelse. Er du 193 cm eller høyere er det ikke sikkert at kajakkene passer for deg. Det gis ikke refusjon hvis vi ikke har en kajakk som passer. 

Ved lån av utstyr skal du vise fram ditt kursbevis (våttkort m oblat for grunnkurs hav) til resepsjonisten. 

Vi har flere sett med vester i ulike størrelser til voksne, fra S til XL, men kan ikke garantere at din størrelse er ledig.  

Har du egen åre og vest kan du bruke dette.  

Merk: Turistkontoret har ikke åpent på søndager. Da er det ikke mulig å få lånt eller returnert utstyr.  

Kodelås:  

Kajakkene ved Friluftshuset er låst med hengelås. Koden endres med jevne mellomrom. Bruk tilsendt kode for å åpne. Lås hengelåsen fast til stativet mens du er på tur. Det er den på plass når du kommer tilbake.   


Ditt ansvar: 

Kontroller alt utstyr før bruk. 

Sørg for at flytevesten sitter godt og alle reimer er festet.  

Utstyr plasseres tilbake på samme plass som det ble tatt ut.  

Kajakken rengjøres med svamp etter bruk, også innvendig. Svamp og bøtte skal stå ved kajakkstativet.  

Har du lånt åre og vest fra Turistkontoret, må disse leveres senest påfølgende virkedag innen kl 10. Unnlatelse faktureres med et gebyr på 1500 kroner.   Ødelagt eller mistet utstyr fakturerer med kostnad for å erstatte det. 

Skadet utstyr? Meld umiddelbart fra til gjovik@dnt.no og info@visit-innlandet.no