TRIVSELSREGLER for friluftshuset i fredevika

SAMARBEID: Vi hjelper hverandre og forlater huset og området i bedre stand enn da vi kom.
SAMARBEID: Vi hjelper hverandre og forlater huset og området i bedre stand enn da vi kom. Foto: Elin Enger

Trivselsreglene er laget med tanke på både hygiene, trygghet og sikkerhet. Både sjøhester og havfruer som følger reglene er velkomne. Vi hjelper hverandre og forlater huset og området i bedre stand enn da vi kom. 

Velkommen!

Vis respekt for andre gjester og ta hensyn.

Aldersgrense for å leie anlegget er 18 år. De under 18 kan bruke anlegget i følge med voksne/foresatte. Barn som er med må kunne svømme. 

Alle forhåndsbestiller billett og sjekker inn med mobil. Brukere har ansvar for å bruke anlegget med vett og forstand, og hvis noe blir ødelagt med vilje kan det påløpe erstatningsansvar. 

Ta godt vare på dine eiendeler. Du er selv ansvarlig for verdisaker, klær og annet utstyr. Vi er ikke erstatningspliktige for bortkomne gjenstander. Gjenglemte klær og eiendeler tas vare på i om lag to uker, og blir så gitt til veldedige organisasjoner.

Overtredelse av våre regler kan medføre bortvisning fra Friluftshuset.

Forøvrig: nyt utsikten og kos deg!

Hygieneregler:

Vi tar av oss utesko utenfor garderoben. Det er gratis skoparkering utenfor huset.

Av hygieniske årsaker er det ikke tillatt å spise mat inne i huset. Gjester kan gjerne nyte matpakka på benkene utendørs, men vær forsiktig med drikke og mat som kan sette flekker på treverket. For andre, står det picknic bord i nærheten som er laget for å nyte medbragt mat og drikke. 

Sitt på medbragt håndkle. Sørg for at du har håndkle under hele kroppen når du sitter eller ligger på benkene i badstuen.

Etter bruk rydder du, koster gulvet  i garderoben og tar med deg deg dine ting.

Tyggegummi, røyk og snus er forbudt.

For din sikkerhet

All bading og badstue skjer på eget ansvar. Bading er for svømmedyktige. Vi oppfordrer til å ikke bade alene, ta alltid med deg en person ut.

Det henger redningsbøye utenfor huset. 

Gjør deg kjent med hvor utgangene og brannslukkingsapparatet er. 

Har du hjerte/karsykdommer, er gravid eller har andre helsetilstander hvor høye temperaturer ikke er anbefalt, bør du bruke badstu etter samråd med lege. Føler du deg ukomfortabel, svimmel eller søvnig - forlat badstuen straks.

Gjenstander (som for eksempel glass, nåler, tyggegummi etc) som kan medføre skade på personer og anlegg må ikke tas med inn i huset. 

For smittevern gjelder de til enhver tid gjeldende smittevernregler.


Ofte Stilte Spørsmål:

Hva trenger du å ha med deg?
To håndklær; et til å sitte på og et til dusjing og bading. Badetøy, fottøy til bading (feks badesko eller ullsokker) og uknuselig drikkeflaske med vann til drikke. (det er ikke kaldt drikkevann i badstuen, bare vann i dusjen) Smykker blir varme og svir mot huden i badstuen og er lett å glemme igjen, så legg slike småting hjemme. Ta godt vare på dine eiendeler. Du er selv ansvarlig for verdisaker, klær og annet utstyr. Vi er ikke erstatningspliktig for bortkomne gjenstander. Gjenglemte klær og eiendeler tas vare på i om lag to uker, og blir så gitt til veldedige organisasjoner. 

Er det garderobe?
Det er skiftemulighet i en liten åpen gang under tak. Her kan små verdisaker som lommebok og telefon etc låses inn i små skap. 

Er det aldersgrense? 
Den som leier badstua må være over 18 år. Barn må være i følge med en voksenperson. Barn som er med må kunne svømme. 

Er det toalett?
Kommunalt toalett finnes i gangavstand fra badstuen. 
 
Kan jeg drikke alkohol i badstua?
Det er ikke tillatt med alkohol i badstua. Det eneste vi kan spise og drikke i badstua er vann. Det er ikke tillatt å drikke alkohol på området utenfor badstuene, dette er et offentlig sted. Vi anbefaler generelt ikke alkohol kombinert med isbading og badstue, for din egen sikkerhet. Ta med uknuselig flaske med vann.

Hva med sosiale medier?
Legg gjerne ut bilder med hashtaggene #dntgjøvikogomegn #friluftshusetifredevika 
Både vi og dine venner blir veldig glade for å se deg varm og fornøyd! Det er ikke tillatt å ta bilder av andre gjester uten samtykke, så sørg for å ta hensyn.

Hvor ligger Friluftshuset?
Friluftshuset ligger i Fredevika like sør for seilbåthavna, langs Mjøsstranda på Gjøvik. Du kan parkere på parkeringsplassen nedenfor Steinerskolen i Østre Totenveg, eller ankomme fra Plantasjen. Det tar ca ti minutter å gå hit fra Gjøvik sentrum og Gjøvik stasjon, som man kan nå med buss og tog. 

Hva kan jeg drikke?
Vi anbefaler at du drikker vann. Kroppen vil få behov få væskepåfyll når du blir Heit. Vi tilbyr ingen servering, anlegget er ubetjent. Vann er det eneste som er tillatt i badstuen. Ta med uknuselig flaske fylt med vann. 

Kan jeg spise mat her?
Av hygieniske årsaker er det forbudt å spise mat inne i huset.

Hvor mange er det plass til?
Det er plass til opptil 8 personer.
Badstuen er bygget for maks 10 gjester, men da kan det føles trangt hvis alle er inne samtidig. Vi anbefaler å være et par stykker mindre for bedre armslag. De til enhver tid gjeldende avstandsregler gjelder på hele anlegget. 

Når er det åpent?
Se ukeplan med åpningstider her.  

Er huset tilrettelagt?
Huset er planlagt tilrettelagt for rullestolbrukere, med dør hvor badestol kan passere. Det er plass på gulvet innenfor døren til å parkere badestol. 
 
Hvordan bestiller jeg tid her?
Du kan leie hele huset, eller kjøpe enkeltbillett til fellesbadstu. Å leie hele huset koster 800 kroner for DNT-medlemmer og studenter, og kr 1200 hvis du ikke er medlem (ennå). Bli medlem her.  Du kan også kjøpe enkeltbillett til fellesbadstu. Du får tilsendt en adgangskode til din mobiltelefon ti minutter før bookingen din begynner. Med koden kan du komme deg inn, og denne koden virker i det tidsrommet du har kjøpt billett for.  

Hvordan betaler jeg?
Du betaler når du bestiller, med kort.

Er det mulig å komme alene, uten å leie hele huset?
Se timeplan for tilgjengelige fellesbadstutimer. Du forhåndskjøper billett til fellesbadstu. Det koster kr 100 for DNT-medlemmer og studenter, og kr 130 for ikke-medlemmer.  Du kjøper medlemskap her. 
Inngangen til anlegget er gyldig i to timer, inkludert skifting og dusjing i etterkant. 

Blir fellesbadstu noen ganger avlyst? Helligdager?
Åpningstidene oppdateres fortløpende, siste gyldige versjon finner du på DNT Gjøvik og Omegns hjemmeside. Det er svært sjelden vi avlyser fellesbadstu, og hvis vi gjør det legger vi ut info på facebook og på hjemmesiden. Men igjen; dette skjer nesten aldri. Vi holder åpent på helligdager o.l. 

Er det tilgang på dusj?
Vi har en enkel utendørs dusj, hvor du kan skylle av deg. Dette er en utendørs dusj på offentlig sted og vi bruker den til å skylle kjapt av oss. Vi deler på denne dusjen, så omfattende prosedyrer med hårkur og lignende, er det ikke rom for. Det er ikke tillatt med barbering eller negleklipping etc.

Kan jeg leie hele badstua?
Ja, når du leier hele badstua disponerer du og dine venner/familie badstuen i to timer. Det koster 800 kroner for to timer for medlemmer, og 1200 kroner for ikke-medlemmer. Som medlem får du rabatt, og medlemskapet kjøpes her

Tenker dere på smittevern?
For smittevern gjelder de til enhver tid gjeldende smittevernregler

Kan jeg avbestille?
Der kan du, du finner lenke for å avbestille i epostbekreftelsen din.

Tilbyr dere aufguss, sauna-seremoni?
Det hender det vi tilbyr på forhåndsanmeldte tider, følg med på vår hjemmeside og Facebook. 

Kan huset brukes til møter, kurs og samlinger?
Huset kan leies til kurs, samlinger og møter i friluftslivsregi. Skoler og barnehager kan også bruke huset for samlinger i friluftslivsregi. Se åpningstider her.
 
Reglementet oppdateres kontinuerlig.

Kortversjonen av reglene er:- forhåndsbestill tid - bruk huset med vett og forstand - vask og rydd etter deg