BIRI TURSTIER

Fem turstier har blitt remerket i Biriområdet. Her kan du både vandre langs Mjøsa, opp i utsikten og inn i skogen.

Utsikten

Fra Kremmerodden med utsikt over Mjøsa (lengde: 5,3 km).
Turen går fra Kremmerodden, opp Kjærlighetsstien til Honnetoppen, videre til Utsikten og ned til Skulhus bru. Stien bærer navnet sitt med rette for langs stien er det flere fine utsiktpunkter. Spesielt fin er turen å gå tidlig på våren når blåveisen og kvitveisen ligger som tepper flere steder langs stien. Hovedansvar DNT Gjøvik og Omegn

Skulhuselva

(lengde: 1,9 km).
Den «nye» stien går fra Skulhus bru og oppover på nordsida av Skulhuselva til Klundby bru (bilopphoggeriet). Den trolske stemningen her er virkelig verdt en tur, og ikke minst, få med deg den nybygde brua over til Hanssveavegen. Ved stor vannføring i elva er Læggerstuggufossen «vill og vakker». Hovedansvar DNT Gjøvik og Omegn

Steigrunden

(lengde: 8,7 km).
Man kan starte denne turen fra Lierengvegen, gå langs jordekanten til Semb. Videre mot Lillebergsvegen (med flott utsikt over Mjøsa) og opp til Kalkovnene ved Berg. Herfra er traseen lagt litt om fra tidligere slik at stien går forbi Steig og over Liberget. Her er det en gammel gapahuk og det er fin utsikt mot Lillehammer. Videre så krysses Lierengvegen, over Geitryggen, Nedre Bollerud og gjennom Sigstadskogen tilbake til utgangspunktet.  Biri Lions har bidratt til hele prosjektet og tar spesielt ansvar for vedlikeholdet av denne stien.

Du finner turbeskrivelse med kart her.

Brynstadberget ​​​​​​​

(lengde: 7,4 km).
Kanskje den mest kjente og brukte av stiene? Sist sommer ble det felt noen busker oppe på Brynstadberget som har gitt en vesentlig bedre utsikt. Utgangspunkt for runden er Biri Idrettspark. Biri Jeger og fiskeforening  har bidratt til hele prosjektet og tar spesielt ansvar for vedlikeholdet av denne stien.

Sigstadskogen

(lengde: 5,3 km).
Stien har utgangspunkt fra Skrinnhagen skole. Gå vegen til Vismunda, videre langs elva, over Kluke, gjennom Sigstadskogen til Lierengvegen og så ned til skolen igjen. Biri Speiderforening har bidratt til hele prosjektet og tar spesielt ansvar for vedlikeholdet av denne stien.

Fredrik Langballe og Tove Gustu