Borgen trippel

UTSIKT: Fra Borgenkampen
UTSIKT: Fra Borgenkampen Foto: Ola Brox

DNT Gjøvik og omegn har i samarbeid med Folkehelsedagene i Østre Toten arrangert tre ulike turer til Bygdeborgen og Borgenkampen på Totenåsen.

SKJEPPSJØEN: På alle turene kunne turfølget se utover Skjeppsjøen. Her sees bruket Borgen i forgrunnen.
SKJEPPSJØEN: På alle turene kunne turfølget se utover Skjeppsjøen. Her sees bruket Borgen i forgrunnen. Foto: Ola Brox

Det ble gjennomført tre turer opp til Bygdeborgen og Borgenkampen på Totenåsen. Første tur gikk av stabelen alerede 2. juni med hele 22 deltakere. Turene gikk i bratt terreng med mye stigning. Noen som var med på første turen fant da ut at det fikk bli med den turen. For flere deltakere var dette et nytt, ukjent område. Men stemningen var allikevel god. Som vanlig ble det tid til kaffepause og prat. Denne første turen gikk fra nordenden av Skjeppsjøen, oppom Fiskelausen, så Vesle Fiskelausen - og til området ved Bygdeborgen.

BRU: over Fiskelauselva kommer en seg på denne brua
BRU: over Fiskelauselva kommer en seg på denne brua Foto: Ola Brox

Den andre tur gikk fra Borgen, bratt opp til Borgenkampen. Deretter videre til Fiskelausen, Vesle Fiskelausen og til slutt til Bygdeborgen. Denne turen gikk 9. juni med åtte delakere.

OPPMERKSOMHET: Folkehelsedagene i Østre Toten markerte fullføringen av tre turer for de seks dektakerne som var med på alle turene i Borgen trippel
OPPMERKSOMHET: Folkehelsedagene i Østre Toten markerte fullføringen av tre turer for de seks dektakerne som var med på alle turene i Borgen trippel Foto: Ola Brox

Tredje tur gikk fra Torsætra opp til Borgenkampen med ny rute tilbake. Det var seks ivrige deltakere som fullførte alle de  tre turene i Borgen trippel. Disse ble premiert av Folkehelsedagene i Østre Toten kommune.

Skrevet av Aslak Stensrud 16. juli 2022