Nye smittevernregler for badstuen

Sammen med våre gjester ønsker vi å legge til rette for trygge opplevelser etter innføring av nye smittevernregler 15. desember.

Vi reduserer kapasiteten i fellesbadstu til fire i stedet for åtte plasser, for å kunne ivareta avstandsregler. Vi innskjerper også rutinen for bruk og vask av garderoben. Se nedenfor for komplett nytt regelsett, som kommer i tillegg til de allerede etablerte trivselsreglene.  

Oppdaterte smittevernregler for badstuen i Friluftshuset i Fredevika

Ønsker du å avbestille, logg inn via link i bestillingen og avbestill.  

Har du symptomer på Covid-19, eller er i karantene, må du selvfølgelig holde deg hjemme. Hvis dette gjelder deg, avbestill. 

Badstuen er varm når du kommer, og er innstilt på 90 grader. Vi har holdepunkter for at viruset dør ved 67 grader (40 grader ved vask av tøy med vaskemidler), og anser derfor badstubruken som relativt trygg. Men bruken av garderoben trenger tilpasning av smittevernhensyn. 

Rutinen blir derfor som følger: 

Vi anbefaler bruk av munnbind i garderoben. 

Vi anbefaler bruk av håndsprit ved ankomst og før avreise. 

Hold avstand i garderoben, bruk annethvert skap 

Vi ber om at du tar med to håndklær, ett til å sitte på inne i badstua, og ett til bading. 

I fellesbadstu må du sitte på fast plass. Disse er merket opp. 

Vi anbefaler minimal bruk av garderoben. Kom gjerne ferdig skiftet (badetøy under). 

Luft godt ut av garderoben og vask håndtak og kontaktpunkter med overflatedesinfeksjon. Utstyr til dette står framme.  

Badstuen skal vaskes og luftes godt mellom hver booking. Tiden din er derfor kortet ned med 15 minutter for å gi tid til dette. Det vil for eksempel si at hvis bookingen begynner kl 16, så avslutter du badstubadet senest 1715, dusjer og skifter og gjør deg klar. Så vasker og lufter du fra senest klokken 1730, så du er klar til å forlate kl 1745. 

Det er under halv kapasitet i badstuen med fire plasser mot åtte vanligvis. Dette for at du skal sitte med én meters avstand til andre personer.   

Ved booking av hele badstuen har du ansvaret for at den brukes på en trygg måte, det vil si at hygiene- og avstandsregler følges. Vi anbefaler å bruke badstuen sammen med din kohort. 

Velkommen! Vi ønsker deg en god varm og helsebringende opplevelse. 

Skrevet av Elin Enger 15. desember 2021