Se bildene fra åpningen av klatreparken!

FLYVENDE VENNINNER: Kajsa Louise Bakke og Lilly Alund fant sin måte å kjøre zipline-tandem på. Det var åpenbart gøy.
FLYVENDE VENNINNER: Kajsa Louise Bakke og Lilly Alund fant sin måte å kjøre zipline-tandem på. Det var åpenbart gøy.

Fryd og mestring i skogen! Folk strømmet til for å åpne vår nye klatrepark. Vi har mange å takke.

Det blir høyttidstemning i skogen når flagget vaier og Skansen og Grande musikkorps spiller opp blant snøkledde trær. Dette var anslaget for en stor dag for oss, åpningen av den nye klatreparken ved DNT Osbakken. 

Styreleder Lise Lundby minnet om intensjonen når foreningen overtok eiendommen ved Skumsjøen i 2016:

– Osbakken skulle bli et senter for friluftsliv for folk i alle aldre og samtidig ha et spesielt fokus på barn og unge. Nå står vi midt i dette senteret og ser på aktivitet som yrer her både gjennom sommeren og vinteren, sa hun i sin tale. 

Visjonen og målet er i ferd med å virkelighet. Og med denne klatreparken er vi ett skritt videre. 

Her kan du bla deg gjennom små glimt fra åpningsdagen:

Fikk med seg nabo'n

Varaordfører i Gjøvik Anne Bjertnæs fikk med seg ordfører i Vestre Toten, Stian Olafsen, på å klippe snora. En fin symbolikk, da Skumsjøen er et kjært sted for innbyggere i begge kommuner, og, som varaordføreren påpekte, DNT Osbakken er et friluftssenter i hele regionen. 

Video fra åpningen ser du her.

Bjertnæs lar seg imponere av omfanget av dugnadsinnsats i DNT Gjøvik og Omegn, vel 20 årsverk de siste tre årene. En stor del av denne innsatsen er lagt ned for å utvikle DNT Osbakken. Omregnet i kroneverdi var innsatsen på Osbakken alene, fra 2018 til 2020, intet mindre enn 1,5 millioner kroner!

Bjertnæs la ikke skjul på at dugnadsånden i DNT Gjøvik og Omegn imponerer, og mener arbeidet for barn og unge, og den inkluderende stilen DNT legger til grunn, er av betydning i våre dager. 

ÅPNET PARKEN: Varaordfører Anne Bjertnæs lar seg imponere av dugnadsinnsatsen i DNT Gjøvik og Omegn og åpnet klatreparken som står til fri bruk hele året. Her sammen med styreleder Lise Lundby
ÅPNET PARKEN: Varaordfører Anne Bjertnæs lar seg imponere av dugnadsinnsatsen i DNT Gjøvik og Omegn og åpnet klatreparken som står til fri bruk hele året. Her sammen med styreleder Lise Lundby Foto: Per Hovland

Mestring i høyden

Ett ord kan beskrive stemningen i skogen etter at snora var klippet og parken åpnet. Fryd.

Anlegget skal by på mestring og utfordringer for barn og unge i ulike aldre. Elise Hoel Solheim (6) var ei som storkoste seg i anlegget. Hun klatret i timesvis sammen, og knekte koder underveis. For der klatreutfordringen virket umulig til å begynne med, fant hun plutselig løsningen og kom seg over til andre siden, til stor glede og de tre mestringsordene: 

– Jeg klarte det!

I ziplinen fant vi to kreative venninner, Kajsa Louise Bakke og Lilly Alund, som sammen fløy over bakken i full fart. Etter smilene å dømme hadde de det helt ålreit ;)

Moro i (og rundt) klatreparken

Åpningen av klatreparken ble lagt til den vanlige friluftssøndagen, første helg hver måned. Og selv om det sluddet nede i mjøstraktene, strømmet det til med folk som ville prøve parken.

Vår friluftsvert Ine Gulbæk og hennes frivillige, var som vanlig på tilbudssiden med andre friluftsaktiviteter, som spikking, orientering, dyreobersvasjoner i skogen og informasjon om alle muligheter ved DNT Osbakken.

HVOR ER HAREN?: Friluftsvert Ine Gulbæk kunne røpe at det var mange dyr å observere langs den blåmerkede stien mot Fiskeplassen. Her gjaldt det å ha øynene med seg.
HVOR ER HAREN?: Friluftsvert Ine Gulbæk kunne røpe at det var mange dyr å observere langs den blåmerkede stien mot Fiskeplassen. Her gjaldt det å ha øynene med seg. Foto: Per Hovland

Mange hjelpere

Klatreparken ved DNT Osbakken hadde ikke latt seg realisere uten velvillighet fra mange. Anlegget er levert av Høyt og Lavt klatreparker til en verdi av nærmere 800.000 kroner. Sparebankstiftelsen DNB har sponset en halv million. Resten er finanisert med spillemidler fra Norsk Tipping, delvis forskuttert av Gjøvik kommune. 

Våre egne dugnadsfolk har i tillegg gjort en solid innsats i skogen for å fjerne trær og tilrettelegge for monteringen. 

En stor takk også til grunneier Geir Magne Fjellseth, som velvillig har stilt sin skog til disposisjon for klatreparken.

Stor takk også til Skansen og Grande musikkorps som nok en gang stilte opp og sørget for høytidsstemning. Og selvsagt, takk til alle som frivillige som bidro også denne merkedagen. 

TIPPEMIDLER: Anders Lien fra Gjøvik kommune overrakte beviset på at midler fra Norsk Tipping har bidratt til klatreparken. Sparebankstiftelsen DNB har også vært en avgjørende bidragsyter.
TIPPEMIDLER: Anders Lien fra Gjøvik kommune overrakte beviset på at midler fra Norsk Tipping har bidratt til klatreparken. Sparebankstiftelsen DNB har også vært en avgjørende bidragsyter.
Klikk her for å skrive tekst.

Skrevet av Per Hovland 8. november 2021