Vi har mistet to flotte ambassadører

Arild Flisen og Gunnar Westby satte spor etter seg, både i foreningen og hos dem som fikk være med dem på tur.

Arild

Arild Flisens (1959 - 2021) engasjement for friluftsliv og fjellturer har kommet utrolig mange til gode. I 1993 var han med i det første styret til Gjøvik og Toten turlag. Han deltok i styret de sju kommende årene, de tre siste årene som styreleder. Han har satt et solid fotavtrykk i turlaget, som etter hvert ble en del av DNT.

Når Arild var med på tur, var det gitt at det ville bli mye latter, gode diskusjoner og herlige turopplevelser. Noen minnes lunheten til Arild, smilet hans og glimtet i øyet. Andre minnes Arilds iver etter å kjøre telemarksski. Styreleder Lise Lundby minnes en vårskitur til Lyngsalpene:

- På toppen etter en lang og litt tung oppstigning står vi flere og skuer utover fjell og sjø og hav. Og gleder oss til nedkjøringen i nysnø og glitrende sol, på telemarkski. Arild dunker meg i skuldra. - Dette er bra Lise!. Jeg forsto at han virkelig mente det.

Arild beskrives som en god følgesvenn, en veiviser, en motivator, en hjelper og samtalepartner, og en som drømte om å utforske stadig nye fjell både innenlands og utenlands. Det var Arilds fortjeneste at turen Nepal ble så rik på opplevelser og nærhet til folkene der, minnes Arne Wiken.

Arild forlot oss 30. januar i år. Vi vil ta med oss alle gode minnene og iveren og gleden etter å oppleve naturen og fjellet som Arild så sterkt delte med oss.

Arild Flisen i Nepal
Arild Flisen i Nepal Foto: Privat

Gunnar

Gunnar Westby (1952 - 2021) var en utrolig viktig bidragsyter i DNT Gjøvik og Omegn. Han satt i styret fra 2007 til 2012, som sekretær. I denne perioden gjorde han blant annet en formidabel jobb med turkalenderen hvert år. Han hadde hele regien og en imponerende systematikk i dette arbeidet.

Gunnar beskrives som inkluderende. En aktiv turleder gjennom mange år, gjerne sammen med kona Anne. De har tatt oss med til originale og spennende turmål som vi sannsynligvis ikke hadde oppdaget selv.

Ikke nok med det, Gunnar har ofte stilt opp på ulike dugnader, gjerne med motorsaga i hånda. Alltid med godt humør og med evne til å spre glede rundt seg. Det var alltid hyggelig å være i Gunnar sitt selskap.

Gunnar forlot oss 12. juli i sommer. Vi i DNT familien kommer til å savne Gunnar sårt, men vil ta vare på alle de gode minnene vi har sammen både fra fjellet og i alle sosiale sammenhenger med dugnader og hyggelig samvær.

Minnegaven fra både Arilds og Gunnars begravelse gikk til DNT Gjøvik og Omegn

Gunnar Westby over Besseggen