Mestring på Mjøsa! Få plasser igjen på padlekurs i august

Foto: Per Hovland

Trygghet er alfa omega om du skal ferdes på vannet i en kajakk. I samarbeid med Gjøvik og Toten kajakklubb legger vi opp til grunnkurs både i juni (fulltegnet!) og august.

Kjøpt kajakk? Eller nysgjerrig på om dette er noe for deg? Et grunnkurs vil gi deg basiskunnskapene til  å manøvrere kajakken, gjøre sikkerhetsvurderinger og redde deg selv og andre hvis nødvendig. Da blir padleturen tryggere og gleden større.

I samarbeid med Gjøvik og Toten kajakklubb legger vi opp til to kurshelger i sommer. Har du egen kajakk, bruker du den. Hvis ikke, får du låne av klubben.

Det er plass til ti deltakere på hvert kurs. Førstemann til mølla.

INFO FRA INSTRUKTØRENE:

Program for kurset:

Lørdag - gjennomgang av kajakk og utstyr med litt teori på land. Så vil vi padle litt rundt ved land og gjennomgå ulike padleteknikker både før og etter lunch. Lunchen er ved parkeringsplassen. På slutten av dagen blir det en liten pause før redningsteknikker gjøres.

Søndag - blir repetisjon av det som vi gjorde på lørdag. Da vil vi legge opp til en liten padletur, så da må tørre klær, mat og drikke pakkes med i kajakken.

Hva skal du ta med:

Det anbefales at du padler med eget utstyr, for å lære kajakken din å kjenne.
Klubben tar med kajakk og annet utstyr til de som har meldt i fra om at de ønsker å låne
kajakk.
Tørt og varmt ekstra tøy.
Håndkle
Mat og drikke til en dag.
Termos med varmt drikke
Sjokolade (Snickers)
Solkrem
Tørrdrakt eller våtdrakt hvis du har
Votter (gjerne neopren) og caps hvis det er kaldt i lufta.
(Tørrdrakt kan være greit å bruke hvis det er regnvær og kaldt. Det er også lurt å ha ullstilongs og ulltrøye under våtdrakten)

Følg med på værmeldingen.
Brillesnor (klubben har for salg, 100,-)

Vi starter med en introduksjon av deltakere og utstyr. Så vil vi gå gjennom programmet for dagen og forberede oss til å dra ut på vannet.
Redningsøvelsene vil foregå på slutten av begge dagene slik at du slipper å sitte lenge i kajakken og bli nedkjølt.

Deltakerne vil få en epost 10 dager før kurset med mer informasjon fra kursleder.

Vel møtt til to spennende dager med masse padling og moro.

Påmelding 19. og 20. juni: Trykk her (Kurset er fulltegnet)

Påmelding 14. og 15. august: Trykk her

Tidspunkt: 09-17

Pris: 1850 kr for DNT-medlemmer. NB! Skriv inn ditt DNT-medlemsnummer i fritekstfeltet når du melder deg på, i tillegg til ditt navn + "Grunnkurs Rambekk".

Betaling: Før kursstart til konto 2050.03.92712

Sted: Rambekkvika, Gjøvik (værforbehold, deltakere får nærmere info hvis endring)

Antall plasser per kurs: 10

Skrevet av Per Hovland 4. juni 2021