30 prosent flere DNT-barn!

STOR AKTIVITET: Styremedlem og kasserer i DNT, Ragnhild Fuglevik, møtte flere hundre ivrige turgåere da foreningen nylig arrangerte Kom deg ut-dagen på Bergstoppen.

DNT Gjøvik og Omegn har fått ni prosent flere medlemmer i år, mot en økning på en prosent i fjor. Foreningen har særlig stor tilstrømming av barn, økningen av barnemedlemmer er på hele 30, 7 %!

- Vi har tilbudt et mangfold av turer for barn i år, med både klatring, fluefiske, kanopadling, hundekjøring, friluftsskole, grilling og tur i huldreskogen. Barnefamilier opplever at det er hyggelig å være på tur sammen med andre i samme situasjon, og det gir både økt livskvalitet og styrker folkehelsen, sier daglig leder hos Den Norske Turistforening Gjøvik og Omegn, Elin Enger.

Økningen i medlemsmassen lokalt er så langt i år på ni prosent, til 2315 medlemmer i Gjøvik, Østre og Vestre Toten og Nordre og Søndre Land. På landsbasis er det nå totalt 269 100 medlemmer, og her har økningen vært på 4.9 prosent så langt i år.

Fokus fra Friluftslivets år

Enger tror årsaken til økningen blant annet henger sammen med en generelt økende friluftsinteresse i den norske befolkningen..

- Fordi det er Friluftslivets år i år, har det blitt arrangert flere lavterskeltilbud som har ført til at flere har fått oppleve hvor gøy det er å være ute. Det har gitt flere smaken på det enkle friluftslivet og åpnet øynene for hva som faktisk ligger tilgjengelig av hytter, stier og fellesturer, sommer som vinter. Å bruke naturen aktivt har blitt mer populært. I helger og ferier fylles sosiale medier med bilder av folk på tur, det er tydelig trend, sier Enger. Hun mener medlemmenes støtte er viktig for friluftsNorge.

Flere på kurs

- Våre medlemmers kontingent og enorme dugnadsinnsats er med på å holde 22 000 km med stier velholdte og merket, en enorm innsats for folkehelsen. Vi merker også at stadig flere har lyst til å gjøre en frivillig innsats gjennom at flere melder seg på kursene våre for å bli turledere. Nå har vi også begynt med faste dugnadsdager på tirsdager, hvor kaffepausen er et viktig sosialt tiltak, mener Enger.

LEGGER TIL RETTE: Med flere medlemmer i ryggen kan vi kan fortsette arbeidet med å legge til rette for friluftsliv ved å arrangere turer og vedlikeholde hytter og stier, sier daglig leder i DNT Gjøvik og Omegn, Elin Enger.

Skrevet av Elin Enger 7. oktober 2015