Årets blinkskudd 2021

VINNERBILDET: Høst ved Rausteinstjernet.
VINNERBILDET: Høst ved Rausteinstjernet. Foto: Ann-Kristin Kihle

Vinneren av årets blinkskuddskonkurranse er kåret! Ann-Kristin Kihle vant med dette vakre bildet fra Rausteinstjernet. Vi gratulerer, og gleder oss til å se deres blinkskudd neste år!

Juryen er takknemlige og glade for å ha mottatt så mange vakre bilder til konkurransen, og vil takke hver og en som har sendt inn bidrag. Flere av bildene kommer i vår turkalender for 2021 som blir sendt ut fysisk i postkassen til alle medlemmer senere i år.

Juryen har bestått av Pål Brekke, Anne Myhre og Anne Furuseth, og de begrunner sin avgjørelse på følgende måte:

- Vi velger Ann-Kristins bilde som det beste blant 59 innsendte bidrag, fordi det er preget av ro. Det er en ro vi søker av og til når vi er på tur. Vi får lyst til å sitte ned ved tjernet, lytte til fuglesang, la tankene løpe. Sola skinner svakt bak et tynt slør av skyer, og gir et fint fargeskjær på himmelen. Den røde lyngen i forgrunnen bryter opp de duse høstfargene, og gir liv til bildet. Et fint høstbilde!

Gir energi
For fotografen er det er det å fange øyeblikk med kameraet en viktig del av turopplevelsen.

-  Bildet ble tatt seint i høst, forteller Ann-Kristin Kihle.

- Det var en en helt spesiell opplevelse, i det sola var på vei til å gå ned. Jeg sto ei stund og så på det før jeg  gikk videre, glad for opplevelsen. Jeg har ikke så mye ro til å sitte ned, men det gir meg alltid fred og ro å være ute og gå. Det nytter ikke bare å gå på for å gå lengst og fortest mulig, jeg vil nyte så pent det er. Det er så mange som spør hvor jeg får energien min fra som går så mye, men jeg får energi av å gå. Det gir meg så masse!

"Je kæin gå ut og væra kjempeslitin, men så glømmer du at du er slitin! Det er nødvendig for kroppen, men itte minst for huggu!" avslutter Ann-Kristin Kihle. 

Vi gratulerer!

ANDRE PLASS: Den første snøen i fjellet.
ANDRE PLASS: Den første snøen i fjellet. Foto: Ola Brox
TREDJEPLASS: Kaffe-Lars
TREDJEPLASS: Kaffe-Lars Foto: Nora Helene Ulven

Skrevet av Elin Enger 10. desember 2020