Kom deg ut 6. sept

Foto: Elin Enger

DNTs nasjonale turdag markeres med tur fra Eiktunet til Bergstoppen. Natursti m/barnepremier og soppkontroll.


Velkommen til toppen av Gjøvik! Fra det vakre friluftsmuseet Eiktunet  på Øverby går vi opp til Bergstoppen, hvor det er nydelig utsikt og fine turområder videre for de som ønsker det. Det blir natursti med spørsmål både til store og små, og premiering til barna. Vi begynner kl 11, og er på plass fram til klokken 14. Du velger selv når du begynner, på grunn av korona er det fint at det er spredning i feltet. Naturstien må være gjennomført innen klokken 14 for å bli med i premietrekningen.

Sopputstilling og -kontroll

Gjøvik-Toten sopp- og nyttevekstforening stiller med stand med sopputstilling fra kl 11, og soppkontroll fra kl 12. Ta med dine funn fra soppturen for å få de kontrollert, slik at du kan nyte sikre soppmåltid i høst.
Noen tips til deg som skal på soppkontroll: Hold ulike typer sopp separert, gjerne i fruktkurver eller papirposer. Da risikerer du ikke at fluesoppen forviller seg inn blant kantarellene... Plukk hele soppen, og sørg for at den er hel. Kontrolløren trenger både fot, stilk og hatt for å kunne bedømme soppen!

Det er gratis å delta. Arrangementet gjennomføres med koronatiltak. Hver enkelt foresatt er selv ansvarlig for sine barn.

Kontaktperson: tlf 95 97 28 50

Det blir sopputstilling og -kontroll for deg som vil spise trygge soppmåltider!
Det blir sopputstilling og -kontroll for deg som vil spise trygge soppmåltider!

Skrevet av Elin Enger 18. august 2020