Ferie for alle i uke 33

Den siste uka i skoleferien ønsker vi velkommen til ferieaktiviteter for alle! Ved DNT Osbakken og i på Mjøsa ved Gjøvik kan du oppleve varierte friluftsaktiviteter. Gratis og åpent for alle!

Fra tirsdag 11. august til og med søndag 16. august blir det aktivitetsmuligheter både på DNT Osbakken ved Skumsjøen og på Mjøsa på Gjøvik.

DNT Osbakken ved Skumsjøen

Vårt aktivitetssenter ligger ved Skumsjøen i Gjøvik kommune. Her er det mulig å bade og gå på myke skogsstier så langt du ønsker! I tillegg tilbyr vi et bredt spekter aktiviteter hele uka. Du kan lese mer utfyllende informasjon om ukeprogrammet her

Alle dager (tirs-søn): Friluftsvertene tilrettelegger for lån av utstyr som kano, padlebrett, fiskeutstyr, spikkekniver og kart/kompass med mer. Alt gratis. Du kan også få låne lavvo for idyllisk overnatting på friarealet ved Skumsjøen (krever egen sovepose og påmelding på sms til Per, tlf 97094558).

Tirsdag 11/8: -  “Kom og prøv-dag”
Kl 11-14
Fritt opplegg. Ta på uteklær, kom og prøv alt hva skogen, Skumsjøen og DNT Osbakken har å by på. Friluftsverter står til tjeneste med tips og utstyr du kan låne.

Onsdag 12/8 - Fiskedagen
Kl 11-14
Biter det i dag? Mulighetene for napp er stor utenfor DNT Osbakken. Vi tilrettelegger for enkelt fiske fra land. Du får erfaring med å kaste, knyte fiskeknuten og kanskje håndtere fangsten;)

Torsdag 13/8 - Kanodagen
Kl 11-14
Bli ett med vannet! Vi har mange kanoer å låne ut. Friluftsverter viser grunnleggende ferdigheter kl 11.30 og 13.00 og hjelper ellers til med utlån av utstyr.

Fredag 14/8 - Pil og bue-dagen
Kl 11-14
En dag som indianer! Her får du prøve deg med øks/sag og kniv. Du lager din egen pil og bue, og kanskje også en blink? Møt opp klokka 11 eller 13 så tar vi turen inn i skogen for å finne materialene.

Lørdag 15/8 - Turdagen
Kl 11-14
Gleden ved å vandre! Friluftsverter står klare med turforslag, korte og lange. Vil du gå sammen med andre? En friluftsvert blir med på rusletur til Utsikten med avgang klokka 11.30. Underveis vil du få trent på enkel bruk av kart og kompass. Ta med godt skotøy, mat og drikke og godt humør:)

Søndag 16/8 - Myldredagen
Kl 11-14
Kom og prøv morsomme friluftsaktiviteter på våre stasjoner rundt i området.

Vi henstiller alle til å ta korona-forhåndsregler. Utstyr skal sprites etter bruk!

Kafeen er åpen ons - fre - lør - søn

Har du spørsmål? Ring Per (friluftsvert ved DNT Osbakken) på 97094558

Padling på Mjøsa

På Mjøsa ved Gjøvik blir det mulig å prøve padleaktiviteter. Tirsdag, onsdag og lørdag blir det padleaktivitet med kano og kajakk.

Vi vil tilby kanoaktivitet med fokus på lek for alle - her er nybegynnere og barnefamilier velkomne. Til dette har vi kanoer til utlån. Padlingen foregår ved bruk av kano med et begrenset antall deltagere innenfor et avgrenset oversiktlig område. Det er gratis å delta, og det blir mulig å komme og prøve selv om du ikke har erfaring fra før. Du kan melde deg på her.

Vi vil også tilby firetimers introduksjonskurs i kano.

Onsdag og lørdag er det mulig å komme og prøve kajakk, du finner mer informasjon om det her. Deltagere får mulighet til å låne en begrenset mengde utstyr.  Instruktører fra lokale kajakklubber vil bistå oss med aktivitetene denne uken.  Vi planlegger å arrangere et utvidet grunnkurs  i kajakk til våren for de som får lyst til å lære mer.

Skrevet av Elin Enger 16. juli 2020