Barnas turlag der du bor!

Vi vil starte Barnas Turlag i Østre Toten og Vestre Toten, blir du med? Hvis 12 personer tar på seg en tur hver i året blir det turtilbud hver eneste måned!

Hurra for deg som vil ut i naturen! Nå ønsker vi å starte Barnas Turlag i Østre og Vestre Toten, og inviterer kontaktpersoner i lokalmiljøet med på laget - enten du er onkel, besteforelder eller foresatt!

Har du lyst til å bidra til at flere barn får komme ut i naturen? Har du noen favorittturer eller turmål du liker å gå til, som du kunne tenke seg å ta med andre på? Turglede og tid er alt du trenger, ønsker du tips og råd når det gjelder å være turleder for barneaktiviteter kan du får det hos oss!

I Barnas turlag gjør vi mye forskjellig, ute - i all slags vær. Fokus er på tilstedeværelse under åpen himmel. Det er altså ikke så viktig hva vi gjør eller hvor vi er, men at vi er ute sammen.

Det behøver altså ikke legges opp til et stort program. Ungene finner gjerne på aktiviteter selv når de bare får være ute! Det viktigste er derfor at du tenker etter hvor du selv liker å gå, eller en aktivitet du selv har lyst til å gjennomføre. Ønsker du å gjøre noe mer, kan  mulige ideer for eksempel være: blåbærtur, spise kveldsmat rundt bålet, padle (vi har kanoer og barnevester tilgjengelig), snømannsøndag, pinnebrødsteking eller stjernekikking...

Med aktiviteter for Barnas turlag, er foresatte/besteforeldre etc også med, og de er selv ansvarlige for sitt barn. Som turleder handler din oppgave om å ønske velkommen og fortelle om rammene, resten av ansvaret for klær og mat og oppfølging tilfaller foreldrene.

Turforslagene lages av turlederne selv, de er foreldre og besteforeldre akkurat som deg og meg. Ta kontakt hvis du kan tenke deg å bli med på turlederlaget!

Dette får du:
DNT er Norges største friluftsorganisasjon, og som frivillig for DNT får du tilgang på erfaring, materiell og sosialt fellesskap. I Barnas turlag får du treffe andre barnefamilier, barna får nye lekekamerater og dere får lære grunnleggende friluftsliv sammen i trygge rammer.

Ønsker du å heve din kompetanse om tur og turledelse, kan du delta på kurs i DNTs regi, slik som for eksempel ambassadørkurs, ferskingkurs i friluftsliv, grunnleggende turlederkurs, eller aktivitetslederkurs for frivillige i barnas turlag, hvor du får:
•    Innsikt i hvordan planlegge turer og aktiviteter med barn og barnefamilier (0-12 år)
•    Grunnleggende ferdighet om etablering av leirsted
•    Grunnleggende kunnskap om utstyr, bekledning og pakking av sekk
•    Lært seg et utvalg egnede leker og aktiviteter med og for barn
•    Kunnskap om voksenrollen som turleder

Hva er Barnas Turlag?
FOR:      Barn fra 0 til 12 år sammen med foresatte/ledsagere
HVA:      Vi arrangerer turer der du bor og på fjellet. Spekteret er stort: Hytteturer, padletur, kveldsmattur eller klatrekvelder, fjelleirer og helgeturer – fellesnevneren er at vi er sammen ute.
HVORFOR: Dere treffer andre barnefamilier, barna får nye lekekamerater og dere får lære grunnleggende friluftsliv sammen i trygge rammer.

For mer informasjon, ta kontakt med Ann-Kristin Johansen på tlf  936 74 950 eller epost.
Er det noe generelt du lurer på, ta gjerne kontakt via epost: gjovik@dnt.no

Skrevet av Elin Enger 8. oktober 2019