Hardangervidda ble byttet ut med Alvdal 3-5 mars

Foto: Mona Løkser

TURRAPPORT: Turen; Med fjellski på Hardangervidda ble avlyst pga. vind og kulde, men det var ikke god nok grunn til å sløyfe tur. Breisjøseter betjent hytte i Alvdal Vestfjell, lokket med mindre vind og kanskje litt sol.


Turlederne satset på det og kontaktet de påmeldte - og alle ville fortsatt bli med. Lørdag satt dermed 6 damer på Atna kafe og forberedte seg på en tur over fjellet. Det var litt kaldt, men etter litt tid med leting etter startpunktet, fant vi de røde stikkene, som fulgte sommerveien. De førte oss trygt over frem. Turen på 12km føltes lang i kulda og vi var veldig glade da vi etter 3 timer så setra. Der møtte vi en DNT-gruppe fra Oslo og en meget dreven husvert på 8 år. Han imponerte på mange vis, god info, stødig håndtering av snøscooter og maleriske beskrivelser av fjellet med sin gigantisk utsikt. Han var med besteforeldrene som drev setra og ville gjerne ta over da han ble voksen.

Søndag våknet vi til skyfri himmel, men fortsatt kaldt, 17minus. Vi valgte å gå mot Sølnkletten, 1827moh med den gigantiske utsikten. Vi ville ikke komme helt opp, men verten fortalte at vi kunne gå et godt stykke oppover på beina. Det ble en flott dag og vi nøt det fine været. Skiføret ga god gli og snø var det nok av. Spreke damer og sola gjorde så vi ikke plagdes av kulde. Alt var nydelig - også nedkjøringen til setra igjen.

På kvelden var vi de eneste besøkende på setra. Det ble mye koselig prat og utveksling av tur-, trim- og mattips. Veldig koselig.

Mandagen var finværet borte igjen. Skulle vi bli eller dra hjem? Siden værmeldingen for de kommende dagene ikke var veldig lovende, bestemte vi oss for å dra. Været var litt mildere, men med snødrev fra sørøst 6 sek. Alt var hvitt rundt oss mens vi gikk, men de røde stakene førte oss trygt frem og ned til bilene.

Neste stopp ble Ringebu med både handling og kaffepause. Takk til alle deltagere for en meget trivelig tur.

Siri og Mona , turledere

Foto: Mona Løkser
Foto: Mona Løkser
Foto: Mona Løkser
Foto: Mona Løkser
Foto: Mona Løkser

Skrevet av Geir Vang 11. mars 2018