Ann- Kristin Johansen (50) er tilsatt som vikar for daglig leder i DNT Gjøvik og Omegn

Johansen har gjort et verdivalg, ved å gå fra en krevende stilling som leder for 45 årsverk i kommunal sektor, over i en forening som i årevis har ligget hennes hjerte nær.

Hun holder allerede på å fordype seg i DNTs arbeid gjennom en pågående masteroppgave med fokus på friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede, og da barna deltok på Friluftsskolen på DNT Osbakken i sommer, var Ann-Kristin med som frivillig.

-        Selvfølgelig! Det var en glede å få være med ungene rundt bålet ved Skumsjøen, hevder Johansen!

Da vikariatet som daglig leder i DNT Gjøvik og Omegn ble ledig, var det ikke tvil om at dette var jobben hun ønsket seg.

-        Jeg er glad for muligheten og spent på oppgavene som venter! Jeg har registrert at foreningen har utviklet seg enormt de siste årene, blant annet i forhold til bynære tilbud, hverdagsfriluftslivet og inkludering. Nå ser jeg fram til å jobbe for det enkle friluftslivet lokalt i samarbeid med styret og de mange frivillige som er knyttet til foreningen, sier Johansen.

Med fem kommuner i Gjøvikregionen, seks hytter, milevis med stier og over 135 årlige turer, kurs og aktiviteter er det et omfattende tilbud å arbeide med.

-        Det er med både ydmykhet og stolthet at jeg nå skal få bli med på å legge til rette for tilbudet DNT Gjøvik og Omegn står for. Jeg er glad for å kunne jobbe for et helsefremmende lokalsamfunnsarbeid gjennom frivillighet og lavterskeltilbud, og har et hjerte som banker spesielt for universelt utformede aktiviteter og tiltak som kan bidra til integrering av marginaliserte grupper, sier Johansen. Hun tiltrer stillingen i midten av februar.

Stort engasjement

Torsdag 8. mars vil hun bli presentert på DNT Gjøvik og Omegns årsmøte. Styreleder Lise Lundby sier: «DNT Gjøvik og Omegn er organisasjon i rask vekst i DNT systemet. Det har vært en utfordrende oppgave å velge ny leder. Det var flere meget godt kvalifiserte og motiverte søkere. Styret landet til slutt på Ann-Kristin Johansen, og vi er glade for at hun har et stort engasjement for friluftslivet, bred ledererfaring samt egen erfaring fra frivillig arbeid og at hun er motivert for å ta fatt på viktige oppgaver sammen med oss.»

Aktiv i frivilligheten

Ann-Kristin Johansen ser fram til å kunne bruke både sine lederferdigheter og sitt sterke samfunnsengasjement i sin nye jobb.

-        Min største lidenskap nå er korpsmusikken, hvor jeg er instruktør, styremedlem og aktiv korpsspiller. Tidligere har jeg blant annet vært frivillig ammehjelper og leder i FAU, forteller Johansen. Hun er også flittig bruker av turmuligheter i området.

-        Akkurat nå holder vi som familie på med å utforske stinettet rundt Skumsjøen, det er så mye å oppdage i naturen og vi angrer aldri på at vi drar ut på tur, forteller firebarnsmoren engasjert.

Fakta DNT Gjøvik og Omegn:
Medlemsforening i Den Norske Turistforening, med ansvar for virksomhet i Gjøvik, Vestre Toten, Østre Toten, Nordre Land og Søndre Land. Disponerer seks hytter, tilrettelegger milevis med stier og inviterer til over 135 turer, kurs og aktiviteter i 2018. Med en medlemsvekst på 9,9 % i fjor har foreningen nå 2715 medlemmer.
Elin Enger har ledet administrasjonen av foreningen de siste tre årene, og går nå ut i fødselspermisjon. Vi ønsker henne riktig gode permisjonsdager!

Skrevet av Elin Enger 30. januar 2018