Store Skjellingshovde fra Flesvatnet, Nordre Land

Foto: Idun Hovelsrud

TURRAPPORT: Onsdag 11. oktober  Møttes vi på Dokka Stasjon kl.9.30.

Her samlet vi oss i 2 biler som satte kursen for Veståsen der vi skulle parkere nær Flesvatnet før vi tok beina fatt på dagens tur. Da vi parkerte bilene hørte vi orrfugelen spille i tretoppene litt opp i lia. Målet i dag er Store Skjellingshovde og vi var 6 glade vandrere denne dagen  som ville trosse trosse tåke og fuktig kaldt  vær. En av tur deltakerne er ei ung dame fra Tyskland som var på besøk hos ei venninne og ville gå tur sammen med oss. 

Det var litt magisk stemning i skogen mot Skjellingshovde i dag. Skogen var dekket av hvit urørt nysnø og spor etter både hare, elg og storfugl så vi i stien foran oss! Sola prøvde seg litt til og med og vi hadde utsikt til det tjukke tåkebeltet nede i dalen. Men på veien oppover begynte det å snø store snøfiller som minnet om vinter og jul. Det ble "topp tur" opp i tårnet  med nista i huset på toppen med god ly for vær og vind, hele 12 meter over moder jord. Der smakte nista godt. Vel nede alle trappene hadde det blitt mildere og snøen hadde blitt til regn. Det regnet hele veien ned igjen og snøen og sporene fra turen opp ble visket sakte ut.  Selv om vi ble litt våte på slutten må turen beskrives som meget vellykket og jeg tror alle koste seg på tur. Ingen som angret på at de ble med i litt ruskevær. 

Undertegnede er spesielt fornøyd med å komme opp i tårnet for første gang  på over 40 år p.g.a utviklet høydeskrekk. Men  takket være Jan Kolbjørnshus som var i  tur- følget som klarte å snakke meg til å  trosse høydeskrekken min så kunne vi samlet ta pause oppe i tårnet. 

Mvh Idun

Foto: Idun Hovelsrud
Foto: Idun Hovelsrud
Foto: Idun Hovelsrud
Foto: Idun Hovelsrud
Foto: Idun Hovelsrud

Skrevet av Geir Vang 13. oktober 2017