Foto: Jelena Raicevic Dukic

Høstferiemoro for alle

TURRAPPORT: Denne uken har en internasjonal gjeng laget vårruller, lekt, gått tur, padlet kano, ledd og kost seg på høstferieleir på Globus kafé og DNT Osbakken. Dagene har rommet både tur og friluftsliv og lekent samvær med sisten, boccia, bål og grilling. Med positivt utesamvær i ryggsekken, kan det hende at både friluftsliv og multikulturelt samvær blir lettere å oppsøke igjen.

Foto: Elin Enger

Høstferien har gitt mulighet for et bredt spekter av aktiviteter under paraplyen "Høstferiemoro for alle" i regi av DNT Gjøvik og Omegn. Vi inviterte barn og foreldre i Gjøvik og Vestre Toten til spennende og morsomme friluftslivsaktiviteter ispedd en god dose lek og hygge. Vi ønsket å gi en lystbetont introduksjon til det enkle friluftslivet, og hadde derfor fokus på passe korte turer, bålkos og matlaging. I tillegg har vi padlet kano, laget egne fiskestenger, spilt utespill, lekt samarbeidsleker og kost oss med å ha tid til frilek utendørs. Det fikk vi prøve både i regn, vind og sol. Både lue og solbriller har vært i bruk, og en gjeng fra 3 år og oppover har løpt og lekt i timesvis hver dag.

Uken begynte og ble avsluttet på Globus kafe i Hunndalen, hvor deltagerne gikk være med på å lage sine egne vårruller og samosas, samtidig som vi gikk tur langs Hunnselva og lekte på lekeplassen.

Alle aktiviteter og måltider var gratis for deltagerne, med mål om inkludering og spesielt fokus på å rekruttere bredt.

Prosjektet er gjennomført med støtte fra Bufdir, Globus kafé i Hunndalen, DNT sentralt, våre flotte lokale turledere og med vår bonussponsor Kiwi Gjøvik sentrum.

Pikene på broen.
Tusen takk for støtten, kjære Kiwi  Gjøvik sentrum!
Tusen takk for støtten, kjære Kiwi Gjøvik sentrum!

Skrevet av Elin Enger 6. oktober 2017