Kom deg ut dagen Raufoss Øst Søndag 3. september

Foto: Aage Kyseth

TURRAPPORT: Vi var litt spente på hvor mange som ville bli med oss på tur denne dagen, p.g.a. Friluftfestivalen og arrangement på Stenberg. 

Men det møtte opp 16 godt voksne + 1 hund på Amfi, Raufoss for samkjøring til Lerud. Det var overskyet da vi startet med kurs for Malterud, der vi hadde første drikkepause. Derfra gikk turen langs gårdsvei, ut på veien mot Helseth, før vi tok stien opp mot Tåsås og Gaukom. Stien var lagt om litt siden sist p.g.a. beitedyr innenfor strømgjerde, men vi kom oss alle trygt over gjerdene.

Vi fortsatte på gårdsveier til Knappen, og etter 1,5 time var vi framme på Sillongen.  Da hadde sola brutt igjennom skydekket, og vi koste oss på utekafeen der med is, kaffe, vaffel og nistepakke.  God, lang rast der i sola, før vi tok omtrent samme vei tilbake, men langs Helseth-tjernet denne gang.

Vi tok det med ro i det strålende været og  hadde vi flere korte stopp på returen.

Ettersom det var Friluftfestival med servering av rømmegrøt på Sagtunet, fant vi på at vi kanskje kunne avslultte denne fine dagen der.  Som sagt så gjort, og vi ble 8 stk. som dro dit.  Der var det folksomt, og vi fikk servert rømmegrøt og saft til levende musikk.  Veldig koselig!

Takk til alle dere spreke turgåere som fulgte oss på turen!

Aage og Sidsel

Foto: Aage Kyseth
Foto: Aage Kyseth
Foto: Aage Kyseth

Skrevet av Geir Vang 8. september 2017