Vandring over vidder, våtmark og bjørkeskog i Langsua med Barnas turlag

7. juli kl. 13:00
10. juli
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Barnasturlag
DNT Gjøvik og Omegn, DNT Valdres
Dette arrangementet er over!

Vi vandrer over vidder, våtmark og i bjørkeskog i Langsua - en av Norges yngste nasjonalparker. Vi overnatter på selvbetjente hytter: Storeskag og Skriurusten.

Langsua er en av Norges yngste nasjonalparker og byr på barnevennlig terreng. Selv om terrenget er lett å gå i, er denne turen merket som krevende for barn. Den totale lengden på turen er på cirka 34 kilometer. Turen passer best for turvante barn fra 10 år.

Maks antall deltakere: 15 personer inkl voksne.

Torsdag 7. juli

Vi møtes ved DNT hytta Storeskag. Etter innsjekking på hytta, tar vi felles lunsj og går gjennom turprogrammet, ansvarsavklaring og risikovurdering av turen. Dagens tur blir til topps i Huldreheimen opp til Skaget – tur/retur 6,4 km

Fredag 8. juli

Vi går fra Storeskag nordøstover over Skriubekken, forbi Buatindbue og opp over en rygg nord for Marsteinhøgda, for så å fortsette ned til Langsudalen, over Langsudalsbekken og videre til selvbetjent hytte Skriurusten. Dagens etappe: 11,1 km

Lørdag 9. juli

Vi utforsker nærområdet rundt hytta Skriurusten og tar tur opp til Nordre Langsua på 1553 moh. Vi overnatter på Skriurusten.

Dagens etappe: cirka 10 km

Søndag 10. juli

Etter en god og lang frokost pakker vi sekker og vender tilbake fra Skriurusten til Storeskag samme vei som på fredag.

Dagens etappe: 11,1km

Kostnader: Alle deltakere dekker sine utgifter iht. gjeldende prislister (overnatting, proviant). Voksne betaler for overnatting kr 290 (medlem)/kr 410 (ikke-medlem). Barn som er medlemmer og under 12 år, bor gratis. Ungdommer født mellom 1996 og 2009 betaler 145,- for overnatting.

Turledere: Dienne Versteeg (tlf. 92624165 // dienneversteeg@hotmail.com) og Petra Kaderkova (tlf. 98877380 // petra.kaderkova@hotmail.com)

Oppmøtested: Ved DNT hytte Storeskag. Ta av fra hovedveien rv. 51 på Heggenes (mellom Fagernes og Beitostølen) og følg skilting til Yddin og veien videre til hytta. Det tar cirka en halvtime fra rv.51 opp til hytta. Denne veien er bomvei (kortautomat).

Oppmøtetidspunkt: Torsdag 7. juli klokken 13:00.

Kontaktinformasjon: